Home |  

Over ons

Over ons

Consumentengoederen

Merkartikelen die aan de hoogste eisen voldoen

De hoogwaardige onderhoudsproducten van Dr. O.K. Wack Chemie bieden de klant optimaal resultaat met minimale inspanning. Jarenlange optimale productbetrouwbaarheid maakten de wereldwijde innovaties P21-S, CW 1:100 en S100 tot marktleider in de segmenten auto- en motoronderhoud. Exclusieve leveringen, o.a. aan Porsche, het doorstaan van diverse tests en talrijke onderscheidingen onderschrijven het concept van Dr. O.K. Wack.

Hightech-Cleaning

Met de ontwikkeling van de CFK-vrije reiniger Zestron manifesteerde Dr. O.K. Wack Chemie zich in 1989 succesvol als concurrent van gevestigde grote concerns. Als toonaangevende aanbieder in Europa beschikt Zestron tegenwoordig over het wereldwijd grootste technische centrum voor precisiereiniging. In de elektronische industrie staat de naam ZESTRON voor hightech- reinigingsprocessen en hoge klantgerichtheid. Met de oprichting van de ZESTRON Corporation in de Verenigde Staten is het nu mogelijk om de markten in Noord-Amerika en Azië volgens hetzelfde succesvolle concept te bedienen

Merkgeschiedenis

Een wereldwijde innovatie ziet het licht: de S100 Motortotaalreiniger

Uitsluitend producten die in een echte behoefte voorzien en probleemstellingen op competente wijze kunnen oplossen, hebben de potentie om een koppositie in de markt in te nemen. Toen de beide zonen van Dr. O.K. Wack in de jaren ‘70 vol enthousiasme deelnamen aan motorraces, viel hen al snel op dat er geen reinigingsproduct was waarmee al het vuil na een dergelijke race kon worden aangepakt.

Er waren weliswaar koudreinigers, maar deze waren alleen geschikt voor het verwijderen van olievlekken. Stof, roet, insecten of gewoon modder kon nauwelijks of helemaal niet worden verwijderd. Het kostte heel veel handmatige inspanning om de motor weer blinkend schoon te krijgen.

Voortbouwend op het succes met P21-S leidden intensieve werkzaamheden op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en diverse tests in 1980 tot de eerste motorfietsreiniger ter wereld: de S100 Motortotaalreiniger. Al snel bleek dat er in een duidelijke behoefte van de verbruiker werd voorzien. In het 2e jaar na de introductie waren er al 100.000 S100 Motortotaalreinigers verkocht.

Dat had niet alleen te maken met het hoogwaardige reinigingseffect. De gebruiksvriendelijkheid en het snelle en perfecte resultaat waren overtuigend. Dit bleef natuurlijk niet onopgemerkt. Steeds weer probeerde de concurrentie om soortgelijke producten te lanceren – het merendeel hiervan bestaat echter al niet meer. In het buitenland doken zelfs producten op met een identieke naam. Deze hebben echter niets gemeenschappelijk met de kwaliteit van de S100. De S100 van Dr. Wack is en blijft immers de enige echte.

Competentie & Innovatie

Sinds 1975 heeft ons bedrijf zich met wereldwijd innovatieve producten en speciale probleemoplossingen ontwikkeld tot toonaangevende fabrikant op het gebied van:

hoogwaardige onderhoudsproducten voor motorvoertuigen en motorfietsen precisiereiniging voor de hightechindustrie De pijlers van ons succes

Intensieve inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling volgens de laatste stand van de techniek in combinatie met creatieve marketing vormen de essentiële pijlers van het bedrijf. Om die reden investeert Dr. O.K. Wack Chemie meer dan 30% van zijn omzet in deze twee gebieden. Het geheim van ons bedrijfsucces schuilt in het ontdekken van marktniches en het hiervoor ontwikkelen van technologisch optimale producten om deze vervolgens met behulp van een ultramoderne marketingmix bij de klant te brengen. De samenwerking met onze partners is van doorslaggevend belang bij de toepassing van deze filosofie. Deze overweging komt tot uitdrukking in onze op de vakhandel georiënteerde verkooporganisatie voor consumentengoederen en onze hoge klantgerichtheid.

Onze filosofie

Alle activiteiten van Dr. O.K. Wack Chemie worden geleid door het centrale principe om uitsluitend nieuwe probleemoplossingen op de markt te brengen of bestaande producten duidelijk te verbeteren. Door het consequent volgen van deze filosofie zijn wij er de afgelopen 20 jaar in geslaagd om innovatieve concepten en producten te ontwikkelen. Tot op heden heeft het bedrijf meer dan 40 patenten verkregen. Diverse onafhankelijke tests hebben de kwaliteit en superioriteit van deze producten aangetoond.

Visie

Ons succes bevestigt dat er altijd een markt is voor innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten en dat een voortdurend innovatieproces een centrale voorwaarde vormt om in de wereldwijde concurrentieslag succesvol te zijn. De gedachte ‘wie stopt beter te worden, is niet goed genoeg meer’, blijft dan ook kenmerkend voor de toekomstige activiteiten van Dr. O.K. Wack Chemie.

Nu Dr. O.K. Wack Chemie Europees marktleider is op het gebied van hightechreiniging, is het ons uitgesproken doel om ook internationaal de koppositie in te nemen. De nauwe samenwerking met gerenommeerde universiteiten en wetenschappers en de omvangrijke investeringen op het gebied van R&D garanderen dat ook in de toekomst de nieuwste stand van de techniek wordt gevolgd.

Op het gebied van consumentengoederen richten wij ons nog steeds op het ontdekken van bestaande marktniches en het ontwikkelen van daarop afgestemde technologisch optimale producten. Het succesvolle concept dat zich richt op individuele merken blijft behouden, met als doel om ook in andere marktsegmenten kwaliteits- en marktleider te worden en nieuwe markten te ontwikkelen.

Medewerkers

Medewerkers creëren kwaliteit

Consequente klantgerichtheid van elke afzonderlijke medewerker, optimale productkwaliteit en innovatief vermogen vormen de garantie voor het succes van Dr. O.K. Wack Chemie. Aan deze hoge eisen kan uitsluitend worden voldaan met uiterst gemotiveerde medewerkers.

Kwaliteit is altijd een prestatie van mensen!

De toegewijde en gekwalificeerde medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal van Dr. O.K. Wack Chemie. Zij zijn het die met hun inzet de leidende positie van het bedrijf zeker stellen.

Een coöperatieve stijl van leidinggeven en samenwerking op basis van vertrouwen vormen de grondslag voor constructieve samenwerking

Continue verdere ontwikkeling door externe en interne maatregelen verbreden de kennis en kwalificaties van onze medewerkers voortdurend. Het is een vaste bedrijfsregel dat leidinggevende posities uitsluitend door mensen uit eigen gelederen worden vervuld.

Mijlpalen

1975 Oprichting van het bedrijf

1976 P21-S, de eerste reiniger voor lichtmetalen velgen ter wereld

1980 S100, de eerste motorfietsreiniger ter wereld

1990 Oprichting van de bedrijfsdivisie High-Tech-Cleaning

1994 TÜV-certificering ISO 9001