De helm is een van de belangrijkste onderdelen van de uitrusting ter bescherming van de motorrijder. Ongeveer drie kwart van alle motorongelukken zijn frontale botsingen. Alleen een helm die zonder enig gebrek functioneert, kan optimaal bijdragen aan de veiligheid van de bestuurder.
Regelmatig onderhoud garandeert bovendien het beste draagcomfort; in combinatie met de voortdurende functiecontrole draagt dit bij tot de veiligheid bij het motorrijden.

Het verwijderen van insecten

Het probleem met insecten

Elke motorrijder herkent het: na een langere rit zit de helm vol met dode insecten. Als deze niet snel worden verwijderd, vormen deze insectenresten hardnekkig vuil waar men nauwelijks nog van afkomt. Indien het gelakte oppervlak van de helm niet wordt beschermd, kunnen insectenresten de lak op den duur aantasten. Hoe sneller en vollediger deze insecten worden verwijderd, des te beter.

De oplossing

Bij insectenresten helpen uitsluitend gespecialiseerde reinigers echt snel en langdurig. Het reinigingsmiddel moet namelijk effectief de insectenresten weken zonder daarbij het oppervlak aan te tasten.

S100 Vizier- en helmreiniger verwijdert deze vervuiling door insecten in een handomdraai en beschermt het oppervlak van de helm. Gebruik de praktische doekjes van S100 Vizier- en helmreiniger of S100 Vizier- en helmreiniger in de fles inclusief microvezeldoek. Beide reinigen krasvrij en streeploos en zijn geschikt voor alle soorten vizier, of het nu gaat om een transparant of gekleurd, reflecterend of anti-fog-vizier.

De juiste toepassing

S100 Vizier- en helmreiniger:
Gedrenkte vezeldoek op het te reinigen oppervlak leggen en 30 tot 60 seconden laten inwerken. Vervolgens vuil verwijderen met de gedrenkte vezeldoek en met de droge doek vezelvrij afvegen.

S100 Vizier- en helmreiniger met microvezeldoek

Het onderhoud van de helmschaal

Voor doffe of licht matte helmen wordt het gebruik van een polish aanbevolen. Na de grondige reiniging van de helm zorgt S100 Lak- en kunststofpolish voor optimale opfrissing van de kleuren en een stralende glans. Goed onderhouden en eveneens al gepolijste lakdelen kunnen met behulp van A1 Speed Wax Plus 3 perfect worden verzegeld. Door de was wordt het oppervlak van de helm tegen verkleuring door UV-straling beschermd. Zo kunt u de kleur en de glans van de helm terugbrengen of duurzaam behouden.

Opmerking:
S100 Lak- en kunststofpolish en A1 Speed Wax Plus 3 richten zich op de maximale verbetering van de glans. Ze zijn derhalve niet geschikt voor de behandeling van mat gelakte oppervlakken.

Het onderhoud van de helmvoering

Voordelen van het onderhoud van de helmvoering

Als een helm vaak wordt gedragen, raakt de helmvoering in de loop van de tijd vervuild. Op den duur ontstaat een niet erg hygiƫnische laag van vuil en ontwikkelt zich bovendien een onaangename geur. Op die manier is het dragen van een helm niet plezierig.

De oplossing

Traditionele producten reinigen de helmvoering weliswaar, maar doen niets aan de onaangename geur. Daarom bevelen wij S100 Helmvoeringreiniger aan. Deze is eenvoudig te gebruiken, snel effectief en beschikt bovendien over een geurvreter. Hierdoor worden ook intensieve en onaangename geuren in de voering rigoureus verwijderd en niet alleen gecamoufleerd. Vanzelfsprekend kan men de geur ook door middel van parfum kortdurend camoufleren. De geur keert dan echter snel weer terug. S100 Helmvoeringreiniger biedt een betere oplossing.

De juiste toepassing

S100 Helmvoeringreiniger

Tips voor het onderhoud van de helm

  • Bij normaal gelakte helmen (niet bij matte lak!) wordt een lakverzegeling aanbevolen met een harde was zoals met A1 Speed Wax Plus 3. De beschermlaag voorkomt aantasting door insectenresten en vermindert het vastplakken. Hierdoor wordt de reiniging aanzienlijk vergemakkelijkt.
  • Behandel mat-gelakte helmen nooit met polish of was. Polish laat onder bepaalde omstandigheden witte vlekken achter op de helm. Door het gebruik van was verliest de helm zijn matte uiterlijk soms zelfs helemaal.
  • Houd bij de reiniging van de helmvoering rekening met het feit of uw vizier voorzien is van een gevoelige coating, zoals een coating tegen het beslaan. Spuit het reinigingsmiddel dan zeer voorzichtig op de helmvoering en voorkom dat het product in contact komt met het vizier. Eventueel kunt u de reiniger ook op de vochtige doek spuiten en vervolgens op de voering aanbrengen.