Ten eerste is een bijzonder grondige reiniging van belang. Daardoor kan vuil, vet of slijpsel zich gedurende de winterperiode niet vastzetten op het materiaal en mogelijk door weersinvloeden of gewoon door de lange duur schade veroorzaken.

Voor alle gelakte delen is behandeling met S100 Lak- en kunststofpolish en een aansluitende verzegeling met A1 Speed Wax Plus 3 aan te bevelen.

De ketting heeft uw bijzondere aandacht nodig. Om corrosie van de ketting te voorkomen, reinigt u deze grondig met de krachtige gel van S100 Kettingreiniger en smeert u deze vervolgens in met S100 Witte kettingspray. Tenslotte beschermt u de metaaldelen van de motor het best met S100 Corrosiebescherming. Op deze manier maakt ook vliegroest geen enkele kans.

De motor dient bij voorkeur niet te verstoffen. Dek de motorfiets gewoon af en zet deze zo mogelijk in een droge ruimte bij kamertemperatuur. Gebruik echter wel echter een ademende afdekking. Hiermee voorkomt u ook corrosie door gecondenseerd vocht. Dit garandeert een schone doorstart in het volgende voorjaar.