Het probleem bij functionele kleding

De professionele reiniging van functioneel textiel stelt zeer hoge eisen aan het gebruikte reinigings- of onderhoudsmiddel. Het moet de functionaliteit van de klimaatmembranen behouden terwijl de ademende eigenschappen in geen geval mogen worden aangetast. Gelijktijdig moeten de vezels echter grondig worden gereinigd en worden voorbereid op de latere impregnatie.

De oplossing

Wij raden S100 Textielwasmiddel aan. Dit houdt de ademende eigenschappen van klimaatmembranen in stand en bereidt de ultramoderne vezels perfect voor op de opname van een impregneerspray.

De juiste toepassing

Wasinstructies machinewas:
S100 Textielwasmiddel in het wasmiddelbakje doen en de kleding wassen volgens de voorschriften van de textielfabrikant. S100 Textielwasmiddel kan ook voor het wassen direct worden aangebracht op ernstig vervuilde plekken. Indien mogelijk een extra spoelbeurt kiezen. Niet meer dan 2 kledingstukken gelijktijdig wassen.

Wasinstructies handwas:
S100 Textielwasmiddel in een voldoende hoeveelheid handwarm water doen en kledingstuk spoelen. S100 Textielwasmiddel kan ook voor het wassen direct worden aangebracht op ernstig vervuilde plekken. Aansluitend grondig (bij voorkeur 3 keer) met handwarm water uitspoelen.

Waarom wasverzachters niet de juiste keuze zijn

Wasverzachters bevatten stoffen die tijdens het wassen de vezels omhullen waardoor de wrijving tussen de vezels wordt verminderd. Daarom voelt het wasgoed vervolgens zachter aan. Impregneermiddelen voor textiel werken volgens hetzelfde principe. Als de vezels echter al zijn behandeld met wasverzachter, dan kunnen deze middelen zich niet hechten aan de vezels. Effectieve impregnatie is dan niet meer mogelijk.