Nij het motorrijden is niet alleen het onderhoud en de bescherming van de motor van groot belang, maar ook het onderhoud van belangrijke onderdelen van de uitrusting zoals de kleding en de helm. Dat deze onderdelen goed functioneren is van doorslaggevend belang voor de bescherming van de motorrijder. Regelmatig onderhoud van de uitrusting garandeert bovendien optimaal draagcomfort en bescherming van het materiaal.

De ultramoderne uitrusting van een motorrijder bestaat tegenwoordig niet meer alleen uit het lederen pak en de helm. Alleen alĀ  het vizier is voorzien van de meest uiteenlopende coatings tegen verblinding, krassen of tegen het beslaan van het vizier.

Naast het klassieke leder wordt tegenwoordig steeds meer functioneel textiel gebruikt voor motorkleding. Onder de buitenste textiellaag heeft dergelijke kleding een klimaatmembraan, dat wind en vocht tegenhoudt maar tegelijkertijd ook zorgt voor optimale ademende eigenschappen van binnen naar buiten. Deze onderdelen van de uitrusting hebben ook bijzonder hoogwaardig onderhoud nodig om het perfect functioneren en de lange levensduur veilig te stellen.