1. Gebruik geen zuurhoudende of sterk alkalische reinigers. Deze tasten het materiaal aan en veroorzaken zelfs gezondheidsschade.
  2. Gebruik reinigingsmiddelen nooit in de volle zon of op verwarmde oppervlakken. Ze drogen dan te snel in en verliezen hun effect. In het uiterste geval kunnen reinigingsproducten zelfs inbranden in het oppervlak en daar lelijke vlekken veroorzaken.
  3. Neem altijd de gebruiksvoorschriften op het reinigingsproduct in acht. Deze zijn van grote invloed op de prestatie van het product.
  4. Neem de voorgeschreven inwerktijden in acht.
  5. Controleer voor het wassen van de motorfiets of alle accessoires schoon zijn en perfect functioneren. Gebruik geen vuile sponsen of versleten borstels. Reinig alle hulpmiddelen tussendoor.
  6. Verwijder agressief vuil zoals insectenresten, vogelpoep of boomhars indien mogelijk direct. Deze kunnen een onbeschermde lak al in 10 minuten zichtbaar beschadigen. Het verzegelen met een was vertraagt dit effect.
  7. Spoel reinigingsproducten altijd zeer grondig af, tot er geen sprake meer is van schuimvorming. Als u slechts gedeeltelijk reinigt, moet u ook de omringende delen altijd grondig afspoelen.
  8. Bij gevoelige oppervlakken test u het onderhoudsproduct altijd vooraf op een onopvallende plek.
  9. Voer voorafgaand aan het polijsten of wassen altijd een grondige reiniging uit. Anders komen bij het polijsten of wassen vuildeeltjes los die krassen maken op de lak.
  10. Laat beschadigde velgen of andere metaaldelen altijd vakkundig repareren. Voor de regelmatige bescherming behandelt u metaal met een corrosiebescherming.